Rezultati korisnika

Teo

Lana

Dominik

Paulina

Marino

Jošua

Mateo

Lana

Jasmina Petrak Ređanović, majka, Zagreb
Kris Ređanović, dijete 6 godina

Za MIPZ sam saznala na poslu, informirala sam se na internet stranici o čemu se točno radi i proučila program koji se nudi za djecu.

U MIPZ smo se javili zbog poteškoća s kojima se susrećemo u odgoju našeg sina. Kris je izuzetno inteligentno dijete koje odbija autoritet, ima jako puno energije i često ju ispoljava na pogrešan način, kroz grubu igru, ponekad agresivnost i burno reagira na stvari koje njemu ne odgovaraju. S obzirom da se s ovim poteškoćama “borimo” od njegove 1,5 godine starosti, obratili smo se psiholozima za pomoć i stručno mišljenje te nam je rečeno da je on darovito dijete s izuzetno visokim kvocijentom inteligencije (prošao je testiranje) te da je prema njemu potreban drugačiji pristup.

Također Kris ponekad ima problema sa zadržavanjem stolice, odnosno često mu stolica pobjegne prije nego stigne otići to toaleta. Zbog tog problema smo u Klaićevoj prošli sve pretrage ali nije se pokazalo da je problem fizičke prirode, odnosno svi nalazi su bili uredni.

U MIPZ dolazimo od prosinca 2021 (ako se dobro sjećam :))

Na Krisu trenutno vidimo malo poboljšanje, međutim zbog neredovitog dolaženja u određenim periodima zbog privatnih razloga, to je možda u nekim periodima stagniralo.

U početku smo najviše primijetili razliku netom nakon što bi Kris došao s tretmana, bio bi puno smireniji i s njim se sve dalo lijepo dogovoriti. Sada nakon višemjesečnog dolaženja u MIPZ možemo reći da je Kris nekim danima na izgled još gori ali kako nam je objašnjeno, to je normalna faza zbog otpuštanja energije koje ima previše. Dok je u neke dane puno bolji, smireniji i suradljiviji.

Također moram spomenuti da se drugi problem, vezan uz zadržavanje stolice, u zadnjih mjesec dana dosta poboljšao. Nekada mu se to događalo svaki dan, a u zadnjih cca mjesec dana tek nekoliko puta. Sada puno češće, čim osjeti da treba na toalet, brzo to ode obaviti te mu se ne desi da mu pobjegne u gaćice.

Što se tiče promijene u vrtiću, moram reći da u zadnjih mjesec do dva nije bilo značajnih pritužbi na Krisa. Još uvijek on ima nagle reakcije, grublju igru ili agresivniji pristup ali nije bilo nikakvih značajnih događanja na koje su se tete, roditelji i djeca prije žalili, npr. da je nekoga udario bez razloga.

Naša očekivanja su velika. Šalim se 🙂 Mi zaista vjerujemo da mu terapeuti u MIPZ-u mogu pomoći te očekujemo još značajnija poboljšanja u budućem periodu, odnosno da počinje prevladavati ponašanje koje je smirenije, da se s Krisom lakše dogovoriti i da je suradljiv. Također se nadamo da će uspjeti u potpunosti riješiti problem sa zadržavanjem stolice.

Za kraj moram pohvaliti sve terapeute u MIPZ-u koju su predivni, susretljivi, empatični, skromni, uvijek puni strpljenja i razumijevanja te je zaista užitak s njima surađivati!

Ines Jurić, majka, 38 godina, Zagreb
dijete Lorena Jurić, 13 godina

Za međunarodni institut prirodnog zdravlja smo saznali preko interneta. U MIPZ smo došli zbog Loreninih poteškoća. Točnije boluje od epilepsije te, uz epilepsiju ima teškoće učenja slaba koncentracija, ispodprosječne kongitivne sposobnosti, ponekad zna imati napadaje bijesa zbog svoje nezadovoljnosti samom sobom.Dječji program u MIPZ-u sada pohađa mjesec dana. Vide se polako promjene u samom ponašanju, puno je mirnija ,skoncentriranija I u školi I kod kuće. Kada ima neki problem pokušava ga riješiti I pozorno sluša gdje je pogriješila-dok je prije to bilo nemoguće. Razgovijetnije priča I opisuje stvari-trudi se. Pozitivno gleda na stvari oko sebe. Počela je jest raznovrsnu hranu prije su to bile samo hrenovke I jaja te je počela je piti puno čaja. Asistentica je primjetila da ima dana kada zaista ima puno brže pamćenje I da brže tad čita I razumije pročitano, dok je nekada riječ od pet slova, pamti piše slovo po slovo. Prošle godine nisu bile oscilacije. Istina je da to sve ide sporo kod nje I da ima još puno, puno posla, rada I truda,ali vjerujemo da ćemo zajedničkim snagama uz MIPZ to sve postići. Htjela bih se zahvaliti MIPZ-u na uloženom radu, trudu I pomoći oko Lorene I njezinih poteškoća jer nema ljepšeg osijećaja kada vidiš dijete da je poslije terapije mirnije, sretno I da se ona sama drugačije osjeća. Veselimo se daljnjoj suradnji s Vama.