Program za djecu i mlade

Od osnutka udruge provodimo programe za djecu i mlade (Prirodno zdravlje naše djece, Zdravo dijete-sretno dijete, Naša djeca-prirodno zdrava, Zdravi-sretni) kojima na prirodan i siguran način pomažemo u rješavanju njihovih psihofizičkih poteškoća. Liječnici odobravaju i podržavaju provođenje programa na temelju pretraga i nalaza koji potvrđuju poboljšanje i napredak zdravstvenog stanja korisnika programa. Iz godine u godinu naši programi obuhvaćaju sve veći broj korisnika od kojih većina dolazi putem preporuke. To je najbolji pokazatelj naše kvalitete i učinkovitosti.

Ovogodišnji rad usmjeren je na program Zdrava djeca za djecu sa psihofizičkim poteškoćama kao što su: hiperaktivnost, agresija, slaba koncentracija i komunikacija, povučenost, strahovi, nesigurnost, depresija, noćno mokrenje, alergije, oslabljeni imunitet, bronhitis, astma, problemi s govorom, vidom, problemi motoričkih kretnji i dr.. Program je nastavak uspješno provođenog programa Zdravi-sretni od 2014. g.

Program se sastoji od prirodnih metoda: akupresure, masaže refleksoterapije, opuštanja, edukacije, specifičnih vježbi te od igraonica i radionica koje obuhvaćaju didaktične, društvene i simbolične igre te grafomotoričke vježbe. Tretiranjem određenih meridijana na tijelu stimulira se rad unutar 5 glavnih organa (srce, pluća, jetra, slezena, bubrezi) i oslobađaju se blokade koje su uzrokovale problem.

Na taj način postižemo trajne rezultate: smanjenje hiperaktivnosti i agresije, poboljšanje koncentracije i komunikacije, bolje razumijevanje, veća volja za učenjem i bolji rezultati u školi, veća zainteresiranost za aktivnosti, veća kreativnost. Prestanak noćnog mokrenja, nestanak alergije, bronhitisa i astme, jači imunitet, poboljšanje vida, govora i motoričkih kretnji.

Djeca postaju mirnija, opuštenija, stabilnija, otvorenija, sretnija, voljna pomoći drugima, imaju bolje odnose sa vršnjacima i sa obitelji. Poboljšanje zdravstvenog stanja djeteta uvelike utječe na cjelokupan razvoj obitelji. Obitelj postaje skladnija, mirnija, opuštenija i zadovoljnija zajednica.